ESD in Apt Competition

GRAPH + APACHE ARCHITECTES

1st PRIZE!

We couldn’t be more happy and proud to know that our friends from Apache Architectes won the competition for the construction of the new EDS in Apt, France. We are in front of a large, rectangular building with a large double-height entrance in the center. It has a double skin where these secret gardens that can be seen in the image appear. Patient rooms can be accessed directly from them. Calm and isolated spaces are created and are surrounded by vegetation. We bet on a point of view that will tell about this peculiarity of the project. It was a risky bet since only a small portion of the building is shown.

We thought it necessary to resort to the human scale in this render. The figure of a girl who has come to visit a family member in the facility playing in this secret garden was perfect to explain the mood of the project. Sensitive and well executed.

Location: Apt, France
Year: 2019
Design: Apache
ArchViz: Graph